Illustres kuva verkkosivuille

ILLUSTRES

Nationella figurer och internationell renommé

Specialutställning på Mannerheim-museet

4.6.-31.12.2021

 

Vad menas med parallella liv? Mannerheim-museets nya biografiska specialutställning lyfter fram begrepp som stormän, nationalhjältar, ikoniska figurer och internationell berömmelse genom Marskalken av Finland Gustaf Mannerheim och andra europeiska berömda livsöden. Om Mannerheim är mest känd i Finland, vem är hans motsvarighet i Frankrike? Vem minns man alltid i Storbritannien? Kan svenskar enas om sina samhällsansikten, hur behandlas dessa frågor av polackerna?

Gemensamt för de illustrerade namnen är frågan om de verkligen representerar sitt land eller står de som galjonsfigurer för vissa idéer och för vissa grupper? Varför är de kända både på hemmaplan och utomlands, och fortfarande en del av det kanon vi för vidare?

Mannerheim-museet har i samarbete med andra europeiska museer skapat en diskuterande utställning där många storheter möts på oväntade sätt med skatter från andra hemmuseer.

SPECIALGUIDNINGAR TILL UTSTÄLLNINGEN


En svenskspråkig guidning av specialutställningen Illustres - Nationella figurer och internationell renommé ordnas den 7 november 2021 kl 15.
Guide FD Kristina Ranki.


Förhandsanmälan: info (at) mannerheim-museo.fi

SPONSORER

Sponsorit nettisivuillle

PARTNERS

Illustres yhteistyokumppanit nettiin

VIRTUALUTSTÄLLNING