Mannerheim-museon kuva- ja tietopalvelut ovat tauolla 1.10.2023-31.12.2024 museokiinteistön perusparannuksen vuoksi. Myös muut kokoelmapalvelut kuten kokoelmalainat ovat tauolla kyseisellä ajanjaksolla. Jo sovitut lainat hoidetaan.

 

Kuvapalvelut 


Mannerheim-museo
n kokoelmiin kuuluu laaja valokuvakokoelma, joka muodostuu Gustaf Mannerheimin omista valokuva-albumeista ja yksittäisistä valokuvista, sekä museon saamista kuvalahjoituksista. Valokuvakokoelma sisältää kokonaisuudessaan noin 7000 valokuvaaValokuvia on mahdollista tilata museon kuvapalvelujen kautta. Kuvia on myös julkaistu vapaaseen käyttöön Finnassa.

 

Mannerheim-museosta voi tiedustella julkaisukelpoisia kuvatiedostoja museon kokoelmiin kuuluvista aineistoista. Kuvista peritään kuvankäyttömaksu. Mannerheim-museon kuva-arkistoon kuuluvien kuvien julkaisuoikeudesta veloitamme 80 /kuva (/käyttötarkoitus). 

 

Kuvatiedustelut: info(a)mannerheim-museo.fi tai puh. (09) 635 443. 

 

Valokuvakokonaisuudet, jotka eivät kuulu Mannerheim-museon valokuva-arkistoon: 

Aasian-matkan 1906—1908 aikana otetut valokuvat kuuluvat Suomalais-Ugrilaiselle Seuralle, ja niitä säilytetään Museoviraston Kuvakokoelmissa https://museovirasto.finna.fi/. Mannerheim-museon kokoelmissa on Mannerheimin omistamia duplikaattivedoksia kyseisestä kuva-aineistosta.

Talvi- ja jatkosodan aikana otetut nk. TK-kuvat on digitoitu ja ovat vapaasti käytettävissä osoitteesswww.sa-kuva.fi. 

 

Sotamuseossa säilytettävät puolustusvoimien historialliset kuvakokoelmat: www.sotamuseo.fi/puolustusvoimien-kuva-arkisto 

 

Tietopalvelut 

Museo tarjoaa laaja-alaista tietopalvelua liittyen Gustaf Mannerheimiin. Lisäksi museo palvelee mahdollisuuksien mukaan tutkijoita ja median edustajia erilaisissa Mannerheimiin liittyvissä projekteissa. 

 

Tiedusteluihin vastataan osoitteessa info(a)mannerheim-museo.fi. 

 

Museon kokoelmia koskevissa asioissa ota yhteys museon tutkijaan liisa.oikari(a)mannerheim-museo.fi. 

Lapsuus ja nuoruus 1867-1887

Palvelu Venäjällä ja Puolassa 1887-1917

Suomessa 1918-1939

Viimeiset vuodet 1946-1951